söndag 4 februari 2018

Enklaste glutenfria brödet

Det här är de mest snabbakade och goda små brödkakorna. De håller sig dessutom saftiga i flera dagar.

Sätt ugnen på 225 grader. Rör i en bunke samman 1/2 dl maizena, 1 dl durramjöl, 1 msk pofiber, 1 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver och 1 tsk salt. Om du vill ha lite sötma och smaksättning föreslår jag 2 tsk råsocker och 1/2 tsk malen fänkål. Häll i 3 dl kallt vatten och 1 msk olja och rör om. Degen behöver inte jäsa.

Forma platta kakor och lägg på bakplåtspapper. Det blir ca 12 brödkakor (fast det går förstås att göra dem både större och mindre). Baka i ca 15-20 min. De ska ha hunnit bli lätt gyllenbruna, annars finns risk att de är kladdiga i mitten.

Låt dem svalna något innan de serveras. Då blir de lättare att dela i halvor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar