fredag 19 januari 2018

Vegansk tårta på dadel- och chokladbotten med kokospannacotta

Mixa 3-4 dl mjuka dadlar (utan kärnor) med 1 dl vatten till ett mos. Tillsätt 2,5 dl mandelmjöl och 1/2 dl kakao. Kör mixern igen. Tillsätt nu 1/2 smält kokossmör eller kokosfett. Det går också bra med bregott eller mjölkfritt margarin.

Platta ut smeten i en springform, gärna fodrad med smörgåspapper så att det inte klibbar fast. Ställ i kylen.

Koka upp 400g kokosmjölk med tre stjärnanisar (eller med skalet av en lime eller apelsin om du föredrar den smaken). Låt stå en stund så att stjärnanisarna ger av sig sin smak. Koka upp igen och ta bort stjärnanisarna. Tillsätt 1 dl gelesocker. Koka upp igen. När det svalnat något häller du kokosmjölkblandningen över tårtbotten i springformen. Dekorera med hyvlad choklad, passionsfrukter, bär, rostad hyvlad mandel eller vad du har lust med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar