torsdag 4 november 2021

Färsbiffar med rödbetor


Använd anammas formbara färs gjort på svenska ärtor. Blanda färsen med hackad lök (2 stora på ett kilo färs) och valfri mängd grovrivna rödbetor (det går bra med såväl förkokta som råa). Jag brukar ta lika mycket som färs. Tillsätt nymalen svartpeppar. lite salt och timjan. Forma biffar och stek i stekpanna. När de fått yta lägg över dem på en plåt och stek vidare i ugnen i ca 15 min på 175 grader. Servera gärna med balsamicosås, potatismos och haricot vertes.

Balsamicosås för 4 personer: Lägg i en kastrull en par kvistar eller en tsk timjan, 2 lagerblad, 1 msk japansk soja, 2 tsk flytande buljong, 1 msk balsamvinäger och nymalen svartpeppar. Häll i 2 dl grädde eller havregrädde och 1 dl vatten. Låt sjuda en stund. Sila bort timjan och lagerblad. Red av med lite maizenaredning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar