fredag 17 juni 2016

Sichuankryddad oumphfilet på grillen


Köp oumph "the pure filet". Det funkar också med quornfiléer eller med fast tofu i kuber, men då får man trä dem på spett.

Gör marinaden så här: Kör i mixern 1dl olja, 1 dm purjolök, 1 röd chilifrukt, 6 vitlöksklyftor, två msk färsk ingefära i bitar, 3 msk tamari, 2 msk mörk sirap eller råsocker. Stöt i mortel 1 msk sichuanpeppar, 1 tsk svartpepar och 1 tsk korianderfrön. Häll i kryddorna i mixern,



Lägg i oumphfiléerna och låt dem dra minst en halvtimme.


Servera med ris eller klyftpotatis (gärna sötpotatis) och gärna gurksallad. Den gör du så här strimla en gurka med osthyveln, häll på 2 tsk salt, 2 tsk socker, 2 msk risvinäger och en hackad röd chili. Krama med rena händer. Strö över koriander vid serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar