Det här är min variant av den klassiska rätten från Sichuan.
Rosta 1/2 tsk sichuanpeppar i en stekpanna. Stör i mortel.
Pressa tre vitlöksklyftor och riv 2 msk färsk ingefära. Hetta upp två msk rapsolja. Tillsätt 1 msk chilibönpasta och 1 msk miso. Stek tills det doftar rostat och härligt. Tillsätt ingefäran och vitlöken. Tillsätt 1,5 dl sojafärs, helst av märket Anamma. Tillsätt 2 tsk soja, 1/2 tsk salt, 1 tsk buljongpulver och 1 tsk sambal. Rör nu i två dl vatten och 1 msk sesamolja. Red av med lite maizenaredning så att såsen blir simmig. Skär tofun i små bitar och lägg i. Strimla 2 dl purjolök. Lägg i och rör om. Låt koka upp och ta av spisen. Strö över sichuanpepparn. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar