Det behövs en halv liter blandad torkad frukt och nötter i små bitar. Tex russin, tranbär, syltat apelsinskal, fikon, katrinplommon eller vad man har hemma. Gärna också hackade mandlar eller nötter. Lägg i en skål och häll över en halv dl vin eller portvin (eller apelsinjuice) så att frukten blir lite mjuk.
Vispa nu 150 gr rumsvamt smör med 1 dl socker till det bli pösigt. Rör ned två ägg och 1,5 dl vatten eller apelsinjuice.
Blanda i en skål 1 dl rismjöl, 1,5 dl mandelmjöl, 2 msk pofiber, 1 msk fiberhusk samt 1 tsk bakpulver. Rör ned mjölblandningen i smeten. Rör i den torkade frukten. Smörj en kakform och bröa den med glutenfritt ströbröd. Häll i smeten. Grädda på 175 grader i 3-40 minuter. Prova med sticka att kakan inte är för klibbig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar