Kör i matberedaren 100g smör, 1,5 dl rismjöl och 1,5 dl ärt- eller kikärtsmjöl. Tillsätt ett par matskedar vatten så att det hela håller ihop. Ställ i kylen i tio minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i form med mjölade händer. Förgrädda i fem minuter.
Ansa en påse grönkål. Ta bort grova stammar och skär i bladen i mindre bitar. Lägg i kastrull med bara någon matsked vatten och låt koka en minut och häll sedan av i durkslag.
Sätt ned ugnen på 175 grader. Blanda tre ägg med 1 dl creme fraich, 150 g mild gorgonzola eller ädelost och 1 dl mjölk. Häll i grönkålen. Peppra och salta efter smak. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat och pajen är guldbrun.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar