tisdag 3 oktober 2017

Varm potatissallad med pepparrot, ägg, parmesan och kapris

Det här är en enkel men god potatisrätt.

Skrubba god ekologisk potatis väl och koka dem med skalen i ganska salt vatten. Lägg i varsitt ägg att hårdkoka med potatisen de sista åtta minuterna.

Hacka under tiden lite persilja, strimla lite purjolök (eller hacka en liten rödlök), strimla skalet av en citron och riv minst en matsked pepparrot per person. Ta lite hackad till också om du har det hemma. Lägg raspet och hacket i en skål. Riv nu grov en dl parmesanost och tippa i och lägg i ett par matskedar kapris. Salta lite.

Skala nu äggen och hacka dem fin och blanda med kryddhacket. Pressa över saften av en halv citron.

Bryn nu ca 25 gram smör per person. 

Skär potatisarna med skalen kvar i skivor och lägg på tallriken. Häll en driva av ägg- och kryddhacket över, ringla över det brynta smöret.

Servera med fröknäcke till och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar