måndag 9 oktober 2017

Chokladfondant med karamelliserat plommon




 Sätt ugnen på 180 grader.

Rör ihop 200g socker med 8 ägg och 40 g majsmjöl. Smält i kastrull 200 g smör och  400 g mörk fin choklad. Blanda försiktigt samman.

Klicka upp i muffinsform och baka i 6 minuter. Det ska vara kladdigt.

Dela 8 plommon. Ta ut kärnorna. Smält i kastrull 50 g smör och 1 dl socker. Låt det bli gyllenbrunt under omrörning. Tillsätt en msk citronsaft och koka lite till. Lägg i  plommonen och låt koka försiktigt en stund.

Rör samman 250g kesella (ej mager) med 2 tsk vaniljsocker.

Servera fondanten på tallrik med en plommonhalva och en klick kesella

 

Servera gärna med ett glas röd madeira

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar