söndag 5 mars 2017

Carpaccio på långbakad rotselleri med brynt smör, salvia, hasselnötter och parmesan

Ta en rotselleri på ca 1 kg. Skrubba med rotborste och baka i ugnen ca 2 timmar på 175 grader.

Sätt ugnen på 225 grader. Rosta 100g hasselnötter i ca 5 min. Håll noga koll att de blir ljusbruna men inte brända. Gnugga bort skal så gott det går och hacka eller krossa lätt i mortel.

Ansa rotsellerin och skala bort partier som inte gick att få helt rena. Skär sellerin i lövtunna skivor. Sprid ut på assietter eller på ett stort uppläggningsfat.

Bryn 100g smör. Det gör man genom att koka smöret tills det bubblat en stund, blivit gyllene och doftar kola. Kolla noga att det inte bränns. Tag från värmen. Pressa i en klyfta vitlök, en knippa hela färska salviablad (ungefär 1 dl) och smala av med salt och peppar.

Fördela smöret över sellericarpaccion, strö över hasselnötter och tunt skivad parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar