torsdag 15 november 2018
Kålpudding med rårörda lingon
Sätt ugnen på 175 grader. Tina 4-500g Anammas vegetariska färs. Skär ett halvt normalstort kålhuvud i grova strimlor. Stek dem i två msk smör. När de mjuknat något tillsätt två tsk buljongpulver, salta och peppra. Stek ett bra tag tills kålen är mjuk och lite brun i kanten. Lägg i botten av en ugnsform. Hacka och stek en stor lök i smör. Tillsätt färsen. Salt och peppra och smaka av med lite japansk soja. Tillsätt en skvätt vin om du har eller en dl vatten så färsen blir ordentligt fuktig. Lägg färsen över kålen. Nu kan man låta sig nöja och köra in i ugnen om man vill, men jag vispar två ägg, med två dl stark riven ost, 1/2 dl grädde och 2 dl mjöl och häller över. Sätt in i ugnen ca 20 min, Servera med rårörda lingon. Pressgurka är också gott till. Potatis om man vill ha en stadigare middag.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar