fredag 30 november 2018
Matmuffins med saffran
Hacka två gula lökar, en liten fänkål och en röd paprika och stek i olivolja. Häll efter en stund i en ask delade körsbärstomater och ett kuvert saffran och stek en stund. Låt svalna.
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj muffinsformar med olivolja. Jag använder silikonformar där det år plats 12 muffins i varje. Satsen räcker till 24 små muffins.
Blanda i en skål fem ägg, en msk sambal oelek, 3 pressade vitlöksklyftor, 2 dl grädde eller soja/havregrädde, 1 dl vitt vin, 2 dl svarta oliver, 2 msk kapris, 3 dl hackad persilja, 1 tsk salt och en halloumi skuren i små kuber. Rör ut 1 tsk bakpulver i 1 dl majsmjöl och rör ned i smeten.
Fördela i formarna och grädda i 15-20 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar