måndag 25 september 2017

Majspuffar eller "Hush puppies"

Den här rätten älskar alla barn.


Tina ca 300g fryta majskorn. Kör majskornen kort i matberedare så att de trasas sönder. Tillsätt en finhackad gul lök och en finhackad jalapeno eller mer efter smak (en tsk sambal oelek går också bra). Tillsätt 1,5 dl vatten.  Blanda nu i en annan behållare tre dl majsmjöl, 1/2 dl fiberhusk, 1 tsk salt och 1 tsk bakpulver. Blanda ihop med majsröran. Om man vill kan man nu krydda ytterligare med t ex svartpeppar, korianderfrön, spiskummin, paprikapulver eller oregano. Smeten ska nu friteras/stekas i rikligt med olja, antingen i klumper som man formar med sked eller som små bollar. Om man gör bollar (då får man ha majsmjöl på händerna) kan man också peta in en ostbit i varje boll.


Värm nu minst 1 cm olja (gärna raps) i en stekpanna eller vid kastrull. Ha som alltid när man jobbar med varm olja ett lock i närheten så att man kan kväva elden om oturen skulle vara frame och oljan bli för het. Stek puffarna eller bollarn i oljan så att de blir gyllenbruna.


Servera med guacamole eller en tomatsalsa. Det senare finner du recept på i denna blog.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar