fredag 29 september 2017

Rödbetstartar med dragon, kapris och pepparrot.

Koka en mellanstor rödbeta per person. Rödbetorna ska vara precis genomkokta och fortfarande lite fasta. Skala rödbetorna. Skiva dem nu tunt och skär skivorna i pyttesmå tärningar. Hacka en sharlottenlök superfint. Hacka en liten knippa färsk dragon (det är godast, men torkad går också bra. Ta då en tesked till fyra portioner).




Gör nu en senapsstark majonäs. Ta en äggula, rör i 1 msk dijonsenap och 1 msk stark skånsk senap. Tillsätt 1 msk vitvinsvinäger (gärna dragonvinäger) eller äppelcidervinäger. Kör igång elvispen och tillsätt 2 dl olja i fin stråle eller så mycket olja att majonäsen är ordentligt fast. Det blir lite mer än vad man behöver för rätten, men majonäsen håller ett par veckor i kylen och är god till annat. Ställ majonäsen kallt.




Blanda nu rödbets- och lökhacket med ca en halv dl majonäs eller så mycket som behövs för att röran ska hålla ihop. Forma biffar för hand eller med hjälp av kopp eller form och lag i mitten på varje tallrik. Dekorera med ett litet "ägg" av crème fraich, kapris och riven pepparrot.


Servera gärna med torr äppelcider

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar