Skrubba ett kilo jordärtskockor, men behåll skalet på. Skär i halvor eller
klyftor om de är stora. Lägg 2 msk miso o en bunke och bland noga ut med två
msk olja. Lägg i och rör om jordärtskockorna. Lägg på bakplåtspapper. Rosta i
225 grader till de är lite knapriga i kanten.
Koka bondbönorna i saltat vatten. Skala dem.
Lägg i en kastrull en kvist (eller en tsk) timjan, 2 lagerblad, 1 msk japansk soja, 1 tsk
buljongpulver, 1 msk balsamvinäger och
nymalen svartpeppar. Häll i 2 dl grädde (eller havregrädde) och 1 dl vatten. Lått sjuda en stund.
Lägg upp jordärtskockorna och bondbönorna på fat. Ringla över såsen.
Dekorera med färsk timjan och lingon.
Servera gärna med en pinot noir från Nya Zeeland: Misty Cove
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar