torsdag 21 september 2017

Misorostade jordärtskockor med bondbönor, timjan, lingon och balsamicosås


Skrubba ett kilo jordärtskockor, men behåll skalet på. Skär i halvor eller klyftor om de är stora. Lägg 2 msk miso o en bunke och bland noga ut med två msk olja. Lägg i och rör om jordärtskockorna. Lägg på bakplåtspapper. Rosta i 225 grader till de är lite knapriga i kanten.

Koka bondbönorna i saltat vatten. Skala dem.

Lägg i en kastrull en kvist (eller en tsk) timjan,  2 lagerblad, 1 msk japansk soja, 1 tsk buljongpulver, 1 msk  balsamvinäger och nymalen svartpeppar. Häll i 2 dl grädde (eller havregrädde) och 1 dl vatten. Lått sjuda en stund.

Lägg upp jordärtskockorna och bondbönorna på fat. Ringla över såsen. Dekorera med färsk timjan och lingon.

Servera gärna med en pinot noir från Nya Zeeland:  Misty Cove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar