Bäst är att göra dessa i en muffinsplåt, dvs en plåt med inbyggda muffinsformar. Det finns i teflon eller silikon. Det går också bra i små pannacottaformar.
Skär ca 1 liter valfria rotfrukter i bitar och vänd i olja. Det kan vara selleri, jordärskockor, sötpotatis, gulbetor i en trevlig blandning. Rosta på plåt i ca 250 grader. Rotfrukterna ska bli lite bruna i kanterna.
Vispa ihop en omelettsmet av 8 ägg, 1 dl vatten, 1/2 dl grädde, 2 dl riven pecorinoost. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ned ugnsvärmen på 175 grader. Smörj muffinsformarna. Fördela rotfrukterna i formarna (ca 8-12 formar). Lägg i några blad färsk basilika, persilja eller salvia. Häll på omelettsmeten. Grädda i ca 10 minuter eller tills omeletterna är gyllenbruna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar