lördag 13 februari 2016

Spaghetti "belugnese"

Den här pastasåsen är gjord med belugalinser istället för köttfärs. Den är supergod.

Koka 4 dl belugalinser (puylinser är också gott, men blir lite mjukare i konsistensen) enligt anvisning på förpackningen. Ha gärna ett lagerblad och en msk buljong i kokvattnet. Häll bort vattnet när linserna är färdigkokta.

Stek två hackade lökar och en finhackad morot och en bit selleri i 50g smör (det ska vara så mycket. Linserna är helt fettfria). Tillsätt linserna och stek lite till. Tillsätt 1/2 dl tomatpuré, 1 msk misopasta, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 kartong krossade tomater,  1 dl rödvin, 1 tsk timjan, 1 tsk oregano, 1 tsk sambal oelek och smaka av med salt och peppar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar