söndag 7 februari 2016

Bakad sötpotatis med chevre, salvia och valnötter

Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba två stora eller fyra mindre sötpotisar. Skär dem i halvor på längden och baka dem i fyrtio minuter eller tills de är mjuka. Ta ut dem och gröp ur innehållet, men lämna ca en cm kvar i skalet. Blanda sötpotatismoset med 100 g philadelphiaost och 150g chevre, tillsätt blad av färsk salvia (ca 15-20 st), två pressade vitlöksklyftor, peppar och salt. Klicka i fyllningen i potatisarna. Sätt in i ugnen i 10 minuter. Ta ut och strö över valnötter och häll på lite olivolja. Sätt in i ungen 10 minuter till. Servera som ensamrätt med sallad och bröd eller som tillbehör till vegetariska biffar.

Som variant kan man byta ut chevren mot ädelost och i så fall skippa vitlöken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar