torsdag 4 februari 2016

Rostad paprika med oumph gratinerad med örtig färskost

Skär fyra stora röda paprikor i halvor och rosta dem i 275 grader tills skalet är svart och bubbligt. Låt svalna.

Rör samman en liten ask philadelphiaost eller motsvarande med hackade färska örter så som persilja, dill och gräslök (eller hackad purjo), ta i lite torkad dragon. Riv skalet av en citron och tippa i det och citronsaften. Smaka av med salt och peppar.

Stek oumph i flagor i smör, salta och peppra.

Försök nu skala bort det brända skalet från paprikahalvorna. Man få vara försiktig så att de ej går sönder. Det gör inget om lite skal blir kvar.

Lägg nu paprikahalvorna som skålar i en gratängform. Fördela oumphen i paprikorna. Lägg en klick av färskosten i på varje paprika.

Gratinera i 200 grader i tio minuter.

Servera gärna med pressad potatis och en grönsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar