Gör eller köp glutenfria tortillabröd. Recept finns på denna blogg. Tina ett paket naturella oumphbitar. Vänd dem i ett uppvispat ägg och i glutenfritt ströbröd. Låt torka på en bricka.
Pickla rödlök. Ta en stor rödlök och skär i tunna skivor. Lägg i en skål och häll på 1 msk socker, 1 tsk salt och 1 msk äppelvinäger. Krama med rena händer och låt stå.
Gör en avocado och mangosalsa. Skär två avocados och en liten mango i bitar (eller köp fryst i tärningar). Hacka i en dl purjolök, en bit röd chili, pressa en vitlöksklyfta, och pressa saften ur en lime ned i skålen mad avocadon. Hacka i en knippe koriander. Salta. Rör om försiktigt så att det inte blir alltför mosigt.
Gör i ordning en skål grönsallad.
Värm nu olja i en stekpanna och stek omphen i majs- eller rapsolja så att den blir gyllenbrun. Lägg upp på ett fat på ett lager hushållspapper så att oljan kan rinna av.
Servera med bröden, salsa och picklad rödlök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar