söndag 14 februari 2016

Sesamkrisp med alger

Det här krispiga knäcket gjorde jag härom dagen. Tanken var att smula det över en sallad och det blev verkligen mycket gott, men dagen efter åt jag det som knäckebröd och det var fantastiskt gott det med.

Sätt ugnen på 200 grader. Ta två dl sesamfrön, gärna både vita och svarta och häll i en skål. Tillsätt 2 dl rismjöl, 1 tsk salt, 1 tsk bakpulver och tre msk algpulver. Algpulvret gör du genom att mixa eller mortla wakamealger (eller andra alger som är torra och spröda och inte alltför sega). Tillsätt 1/2 dl rapsolja och 1 msk misopasta. Tillsätt nu, lite i taget, så mycket vatten att det blir som en tjock pannkakssmet.

Bred ut smeten i ett jämnt, tunt lager på ett bakplåtspapper (eller på två). Sätt in i ugnen under överinseende i ca 15 minuter (men håll koll så att det inte bränns). Sänk sedan temperaturen till 100 grader och öppna ugnsluckan en aning (sätt en sked emellan så att den inte går igen) och låt bröden torka i ca 2 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar