fredag 5 februari 2016

Glutenfri vegetarisk smörgåstårta

Sök på bröd i denna blogg efter receptet på glutenfria hamburgerbröd. Använd samma recept men häll degen i en rund bakform och grädda på 175 grader i minst 40 minuter. Kolla med sticka om brödet är klart. Tårtan går förstås också att göra med köpt bröd, men en del brödsorter blir för svampiga så man få välja med omsorg. Jag kan inte ge några råd därvidlag.

Låt brödet kallna ordentligt. Låt gärna stå ett dygn. Skär brödet i fyra tunna skivor.

Gör fyllning 1: Kör en liten fetaost med en knippa persilja, en röd paprika och en burk creme fraich i matberedaren. Bred på nedersta lagret och lägg på en brödskiva.

Gör fyllning 2: Kör två avocados med 1 dl majonäs, det rivna skalet och saften av en halv citron, några droppar tabasco, och en liten knippa dill i matberedaren. Salta. Bred på nästa lager.

Gör fyllning 3. Blanda en burk champinjoncreme (Fammarps) med en burk creme fraich. Salta och peppra. Bred på nästa lager. Lägg på översta skivan.

Bred ett tunt lager majonäs runt och på tårtan. Klä den med blad av machesallad runt kanterna. Dekorera taket med gurkskivor, körsbärstomater, citronskivor, svarta oliver och smörgåskrasse.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar