tisdag 9 februari 2016

Curry med romanesco



Romanesco är en så sanslöst vacker grönsak. God är den också! Den här curry kan förstås göras på blomkål eller broccoli istället.

Kör i mixern sex vitlöksklyftor, 1 gul lök, 1 röd chilifrukt, 3 msk färsk ingefära, 1 hackat citrongräs (det vita). Stöt 1 tsk korianderförn, 1 tsk spiskumminfrön och 1 tsk fänkålsfrön i en mortel och tillsätt sedan detta till pastan i mixern.

Sätt på en kastrull med ris. 

Hetta nu upp 1/2 dl olja i en stekpanna och stek currypastan försiktigt. Tillsätt 500g kokosmjölk och en msk buljongpulver. Lägg i bitar av ett huvud romanesco. Låt koka tills kålen är mjuk, men fortfarande en aning spänstig. Smaka av med salt.

Medan curryn kokar kan du göra i ordning tillbehören i skålar: Hackad koriander, salta hackade jordnötter eller cashewnötter, finstrimlad purjo och klyftor av lime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar