onsdag 13 januari 2016

Bakad brietårta med torkade tomater och basilika

Den här rätten är enkel och smaskig på en buffé eller när man kommer in från vintervädret och behöver ladda batterierna med thé och macka.

Sätt ugnen på 175 grader. Ta en billig brietårta på ca 400-600g. Den bör inte vara alltför mogen. Ställ den på ett ungsfast fat som är betydligt större än osten. Strimla några deciliter torkade tomater (som legat några timmar i lite vatten om de var torra och hårda från början). Skiva ett par deciliter kalamataoliver. Lägg tomaterna och oliverna och en näve goda nötter - det kan till exempel vara pinje-, valnötter eller skalad mandel, på osten. Sätt in i ugnen och baka i ca 15 minuter. Osten ska vara lite brun i kanterna och rinnande inuti. Häll över en kruka hackad basilika innan servering. Servera med bröd, gärna ugnsrostat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar