torsdag 21 januari 2016

Cesarsallad med falsk kyckling

Gör först dressingen. Den håller minst två veckor så man kan göra en stor sats. Koka ett ägg i tre minuter. Låt det svalna och gröp ur det i en mixer. Tillsätt en msk dijonsenap, en vitlöksklyfta, en msk kapris, saften av en halv citron, 1 dl riven parmesan, salt och nymalen svartpeppar. Jag brukar ta några kvistar persilja också. Kör igång mixern och häll försiktigt i olja en in tunn stråle. Jag brukar ta en halv dl olivolja och resten rapsolja. Se till att alla olja emulgeras innan du häller i mer. Ungefär 2,5 till 3 dl olja brukar bli lagom för att såsen ska bli tjock och fin. Jag gillar att den är tjock men vill du ha den tunnare kan du inför serveringen ta den mängd du tror kommer att gå åt och bland ut den med lite vatten.

Riv blad av romansallad, välja gärna lite andra krispiga grönsaker som rädisor, gurka eller sockerärtor, eller kanske en mogen avocado, gärna lite kalamataoliver. Till det tar du fejk-kycklingbitar gjorda på soja som finns i kyldisken eller naturella oumph i flagor. Denna falska kyckling kan med fördel saltas, peppras och stekas i olivolja med en klyfta pressad vitlök.

Lägg upp grönsakerna på ett stort fat. Lägg på fejk-kycklingen, droppa över dressingen och servera med krutonger. Det finns glutenfria att köpa, men annars kan du göra genom att tärna glutenfritt bröd, vända i lite olja, krydda med örtsalt och rosta en stund i 200 grader.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar