fredag 8 januari 2016

Quinoabiffar med oliver och selleripuré



Koka 4 dl quinoa i valfri färg enligt förpackning, men tillsätt en msk buljongpulver pch två lagerblad.
Finhacka, gärna i matberedaren, två gula lökar och två morötter, samt en dl gröna oliver utan kärnor. Stek hacket i 30 g smör (eller olja) tills det är mjukt .


Skala och skär en stor rotselleri i skivor. Koka i saltat vatten tills skivorna är mjuka.


När quinoan och lökhacket svalnat något kan det blandas ihop i en bunke. Tillsätt 1 dl mandelmjöl, 1,5 dl rismjöl och nymalen svartpeppar. Smaka av med salt. Stek biffar. Om man är fyra personer till middag så blir det biffar över till matlåda.


När rotsellerin är kokt körs den i matberedare med en klick smör och en dl crème fraich.


Servera gärna biffarna och selleripurén med balsamicosåsen som finns i ett annat inlägg eller med en god tomatsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar