torsdag 14 januari 2016

Budapeststubbe med chokladgrädde

Kör 150g hasselnötter i mixern (eller köp hasselnötsmjöl). Vispa ca fyra äggvitor med 1/2 dl socker, tillsätt efter hand ytterligare 2 dl socker tills smeten är hård och håller formen när man tar bort vispen.Vänd ner de mixade nötterna. Smeta ut på bakplåtspapper i ett jämnt lager. Baka i ca 10 minuter i knappt 200 grader, men håll koll att det inte blir hårt eller bränns. Låt svalna.

Gör smeten genom att vispa 3 dl grädde med 1dl kakao och 1 dl florsocker.

Ta nu fram ett nytt bakplåtspapper och lägg kakan upp och ned på detta. Dra försiktigt bort pappret på baksidan av tårtbotten. Är det svårt så kan man fukta papprets baksida med ett lätt fuktat hushållspapper. Bred chokladcremen på botten. Rulla ihop som en rulltårta. Servera gärna med hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar