Koka ett par nystan mungbönsnudlar eller risnudlar efter anvidning på förpackningen. Skölj med kallt vatten och låt rinna av. Droppa på lite olja så att trådarna inte klibbar ihop. Klipp nystanen i mindre bitar.
Gör dressingen: 1 msk miso, blandas med en pressad vitlöksklyfta 1 tsk salt, 2 tsk sambal oelek, 2 tsk råsocker, det rivna skalet av en lime, saften av en lime, två msk rapsolja, två msk hackad färsk koriander och två msk hackad purjo eller salladslök.
Skär nu en morot i tunna stavar, en rättika likaså (eller en näve rädisor), en par vårlökar eller en dm purjolök, lite gurka, en avocado, en hackad röd paprika, strimlade sockerärtor och gröna blad (spenat, machesallad eller någon blandning). Lägg allt vacker på ett stort fat och blanda i nudlarna försiktigt.
Skär ett paket tofu i bitar eller skivor. Vänd i rismjöl och stek i olja. Lägg på salladen,
Servera såsen bredvid. Servera gärna hackade jordnötter i en skål bredvid och om du får tag i det rostade sjögräschips.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar