Skiva två stora auberginer i 1 cm tjocka skivor. Salta och låt dem vattna av sig i ett durkslag. Krama ur något och lägg skivorna på ett bakplåtspapper och pensla dem med olja. Baka i 250 grader tills de är genombakade och en aning bruna i kanterna (det tar 7-10 minuter).
Mixa nu en kruka basilika, två vitlöksklyftor, 1 dl riven parmesanost, 1 dl soltorkade tomater och 2 msk olivolja. Tillsätt på slutet 1 dl mandelmjöl och salta och peppra efter smak.
Smörj en ugnsform. Bygg nu bakelser i den genom att varva skivor av aubergine, basilikaröran och skivor av mozzarellaost. Det går år två normalstora ostar till denna rätt.
Ansa nu en liter svamp. Det kan till exempel vara shitake, ostronskivling eller champignoner. Eller förstås höstsvamp om du har.
Sätt in bakelserna i ugnen i ca 200 grader i ca 10 minuter. Stek samtidigt svampen i smör. Salta och peppra.
Servera varsin bakelse på tallrik. Gärna med potatispuré till, eller varför inte blomkålspurén som finns i ett tidigare blogginlägg. Ris passar också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar