torsdag 3 december 2015

Vegetarisk "senapssill"

 Ta två rediga auberginer och skär längs med i skivor som är ca 5 mm tjocka. Strö på salt och lägg i durkslag så att de får rinna av. Krama sedan ur dem (som disktrasor) lite grann så att vätska försvinner. Lägg ut auberginen på smörpapper och baka i 200 grader i ca 15-20 minuter, men du måste hålla koll för det bränner lätt om skivorna inte är jämntjocka. De ska bli en aning bruna i kanten, men inte mer.

Vispa under tiden ihop såsen. Ta 2 msk fransk senap och 2 msk grov svensk senap. Tillsätt 1 msk socker och en tsk ättika. Vispa i 1 dl olja som du häller i en fin stråle (se blogginlägget om "emulgering"). Vänd i 1 dl creme fraich och en liten knippa hackad dill.

När auberginen kallnat skär du skivorna i munsbitar och lägger i såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar