lördag 19 december 2015

Jordärtskocksflan med getost, oliver och rosmarin

Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba ett kilo jordärtskockor och skär dem (eller hyvla) i tunna skivor. Olja en långpanna och lägg skivorna omlott så att de täcker plåten. Pensla med olja. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills jordärtskocksskivorna börjar bli en aning bruna i kanten. Ta ut plåten och sätt ugnen på 225 grader. Strö nu ca 250 g getost över jordärtskockorna (fårost är också gott), hacka två dl kalamataoliver och strö över, på med lite smulad rosmarin. Ringla nu över lite flytande honung, max ett par msk på hela plåten (fast honung kan du få flytande genom att lägga den i en kopp och köra några sekunder i mikron). Salta en aning (både oliver och getost är salt) och peppra. Sätt in i ugnen igen i ca fem minuter eller tills osten bubblar och är lite brun i kanten.

Servera på buffé, som tillbehör till vegetariska biffar eller t ex oumph, eller som huvudrätt med en matig sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar