lördag 5 december 2015

Palak paneer fast med grönkål

Det här är en indiskinspirerad rätt som passar superbra i jultider.

Ta minst ett halvt kilo ansad grönkål eller svartkål. Dela i bitar och förväll snabbt.

Stek en stor gul lök i smör. Tillsätt två tomater, två pressade vitlöksklyftor, en liten grön chili (eller en tsk sambal oelek), 1 msk riven färsk ingefära, 2 tsk garam masala, 2 tsk nystött spiskummin och lika mycket nymortlad kardemumma, 1 msk buljongpulver, svartpeppar och salt. Tillsätt grönkålen och 1 dl grädde (eller sojagrädde, kokosmjölk eller havregrädde). Lägg i tärningar av paneer (ca 300g) som är en indisk färskost och låt koka upp. Om du inte hittar paneer så kan du ta ett paket haloumi. Tofu funkar också. Servera med ris.

Observera att röran är god även som den är, utan ost eller tofu. Så passar den på julbordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar