De här glutenfria saffransbullarna är riktigt saftiga. Det blir ungefär 15 bullar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stöt 0,5 g saffran i en mortel tillsammans med 1 tsk socker. Lös upp pulvret i 1 msk hett vatten i en bunke. Blanda i 3 ägg och 3 dl filmjölk. Rör en stund till saffranen löst upp sig och smeten är gul. Blanda sedan i 50g smält smör. Låt det stå.
Blanda i en annan bunke 1 dl socker, 2 dl rismjöl, 1/2 dl potatismjöl, 2 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver och en nypa salt. Ta nu och blanda i saffranssmeten. Rör ordentligt och klicka sedan upp i bullformar (fyll till hälften). I varje bulle trycker du ned en bit mandelmassa. Dekorera sedan gärna ytan med russin.
Grädda i ca 10 minuter, men håll koll. Bullarna ska ha lite brun yta.
Receptet bygger på ett semmelbullerecept från Friends of Adam som jag byggt om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar