Gör en "pannkakssmet" av 4 dl vatten, en dl maizena, 2 tsk bakpulver,
salt och två dl kikärtmjöl (eller gulärtsmjöl), späd med vatten eller
häll i mer kikärtsmjöl tills du får till pannkakssmetskonsistensen. Stek plättar i en plättlagg som du sedan använder som pizzabottnar.
Lägg pizzabottnarna på en plåt. Ansa svartkålen (eller grönkål), skölj, låt toka lite och riv i bitar. Lägg bitarna i en påse eller bunke och vänd med lite olja så att bladen blir täckta. Lägg en trave svartkål på varje pizzabit. Smula en bit ädelost och strö över pizzorna. Klicka på små klattar med creme fraich. Ta ett tag med pepparkvarnen. Hacka en dl valnötter och strö över. Grädda i 225 grader till osten smält och bubblar lite, men håll koll så att inte svartkålen bränns. Innan servering lägger du en klyfta av ett färsk fikon på varje pizza.
Det går förstås lika bar att steka pannkakor istället och då få större pizzor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar