söndag 20 december 2015

Chokladbollar med aprikoser och tranbär

Det här bollarna är syndigt goda, och ändå relativt nyttiga som godis betraktade.

Lägg en påse torkade aprikoser och två dl torkade tranbär i en skål och slå på en halv dl vitt eller rött vin. Låt det tå ett par timmar och suga åt sig. Kör sedan i en mixer två dl solrosfrön. Tillsätt sedan 1 dl mandelmjöl och den torkade frukten och kör tills det blir ordentligt finfördelat. Om röran blir för lös för att rulla till bollar så tillsätt lite mandelmjöl. Rulla bollar. Låt dem torka en stund i rumstemperatur. Smält 70% choklad och rulla bollarna i den. Låt stelna.

Förvara chokladbollarna i rumstemperatur och ät upp dem inom några dagar. I och med att bollarna är så pass fuktiga inuti (vilket gör dem saftiga och goda) kan chokladen annars få en vit beläggning vilket är helt ofarligt, men det gör den faktiskt mindre god för den kemiska reaktionen gör att den förlorar sin spänst och blir spröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar