onsdag 9 december 2015
Schalottenlöksgratäng med ädelost och hasselnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och ansa 1,5 kg schalottenlök. Smörj en form med smör och lägg i lökarna tätt. Sätt in i ugnen ca 40 minuter. Lökarna ska bli mjuka och guldbruna men inte brända, så håll koll. Blanda under tiden 2 dl creme fraich, 1 dl mjölk och 1 smulad ädelost på ca 150 g. Peppra och salta, men bara lite för osten är salt. Ta lökarna ur ugnen. Sätt upp temperaturen till 225 grader. Häll blandningen över lökarna och strö 100 g krossade hasselnötter över gratängen. Grädda i 10-15 min till, tills det bubblar och ser gott ut, men kolla att nötterna inte blir brända. Servera med bröd, ris eller kokt potatis och en sallad. Rätten är också läcker på buffébordet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar