torsdag 17 december 2015

Bakad aubergine med ostronskivlingkrisp

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en kastrull och koka upp en marinad av 2 msk tamarisoja, 2 msk vatten, 1 msk riven ingefära, 2 vitlöksklyftor, två stjärnanis, 1/2 tsk krossad fänkål, 1/2 tsk chiliflagor, svartpeppar, 1 tsk balsamvinäger och 1 msk honung. När den kokat upp, ta den från plattan och tillsätt 1 tsk sesamolja.


Skär två auberginer i halvor och sedan i stora bitar. Lägg i en bunke och häll marinaden over, vänd runt så att marinaden kommer åt over allt och låt det hela dra i tio minuter.


Lägg nu de dränkta auberginebitarna i en ugnsform och stall in ugnen i ca 20 minuter. Bitarna ska blir genombakade och lite bruna i kanten. Det beror på hur stora bitarna är hur lång tid det tar, så håll koll.


Under tiden, ansa och skär ostronskivling i smala remsor. Strö lite rismjöl over. Stek i olja så att det blir lite krispigt. Salta. Vid servering strös svampen over auberginen och det hela toppas med lite sesamfrön.


Servera gärna med ris om det ska serveras som huvudrätt. Då är det också gott med japansk pressgurka till. Hyvla då en gurka, strimla en bit av en röd chilifrukt, pressa en vitlöksklyfta, tillsätt 1 tsk salt, 2 tsk socker, 1 msk risvinäger. Krama gurkblandningen med rena hander så att den saftar sig, Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar