fredag 25 december 2015

Kartinplommonsufflé

Det här är min favoritefterrätt. Inget för veganen dock. Den kräver lite tajming men annars är det lätt som en plätt.

Smörj en gratängform med höga kanter. 200 g mjuka katrinplommon finhackas. Lägg i en skål tillsammans med 1 dl riven mandelmassa. Sära på äggvitorna från fyra till fem ägg och lägg i en vispskål. Vispa äggvitorna hårt.  Sätt ugnen på 175 grader. Precis innan huvudrätten äts, häller du två msk socker i äggvitorna och vispar en stund igen så att vispet blir vitt och hårt. Vänd sedan ned äggvitorna  i katrinplommonen. Häll i formen och sätt in i ugnen  i 20-25 minuter medan huvudrätten äts. Servera direkt. Annars pöser sufflén ihop. Servera med iskall grädde eller vaniljglass (gärna tofuglass).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar