Koka 4 dl quinoa enligt anvisning på förpackningen.
Skär fast fetaost i skivor. Vänd dem i rismjöl, sedan i uppvispat ägg (eller soygurt) och sedan i glutenfritt ströbröd, gärna blandat med lite sesamfrön. Lägg dem på en skärbräda eller bakplåtspapper och vänta med stekningen tills resten av maten nästan är klar.
När quinoan är klar och har svalnat, pressa i saften av en citron, en halv dl olivolja, salt och peppar. Lägg på ett fat och strö över valfria grönsaker, till exempel strimlad rödlök, spenatblad, strimlade sockerärtor, hyvlad fänkål, kapris eller svarta oliver.
Gör en guacamole. Lägg i köttet av två avocados i matberedaren, saften av en lime, en pressad vitlöksklyfta, salt och koriander. Kör till mos.
Stek fetaosten i rikligt medolja och lägg bitarna på hushållspapper att rinna av. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar