måndag 7 december 2015
Rostade rödbetor med pepparrotskräm och sallad på svarta linser
Koka tre dl puylinser eller belugalinser i vatten med ett lagerblad och lite buljongpulver i. De ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta ett kilo rödbetor. Lägg dem i en bunke. Häll på lite rapsolja och rör om så att varje klyfta får en tunn oljehinna. Lägg klyftorna på bakplåtspapper på en plåt och rosta dem i 10-15 minuter beroende på hur stora bitar det är. Klyftorna ska bli lite bruna i kanten.
Blanda de kokta linserna med 2 tsk balsamvinäger, en finstrimlad rödlök, en tsk timjan och 2 msk olivolja. Låt svalna och lägg sedan upp på en bädd av gröna blad.
Riv 3 msk pepparrot och rör ned i en ask philadelphiaost eller annan färskost (200 g). Salta efter smak.
Servera de varma rödbetorna med pepparrotskrämen och linssalladen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar