Till dessa vårrullar med vietnamesisk inspiration köper du vårrulledeg i ark av rismjöl. Det brukar finnas i asiatiska butiker eller välsorterade matbutiker.
Gör först i ordning dipsåsen: Pressa en vitlök i en skål. Tillsätt en hackad chilifrukt, två tsk råsocker, 2 msk risvinäger, en pressad limefrukt, en tsk salt, en tsk miso och så rikligt med finhackad purjo eller vårlök och färsk koriander. Vill man göra en snabbvariant som är lite simmigare kan man ta två msk sweet chili sauce, men då utesluta råsockret och minska något på chilifrukten.
Förbered sedan fyllningen: Skär ett paket fast tofu i stavar och marinera med lite soja och vitlök. Gör i ordning salladsblad av olika slag, finstrimlad gurka, morot, rättika och vårlök, avocado i stavar. Plocka blad av en kruka mynta och en kruka thaibasilika.
Sätt på en stekpanna med lite vatten i på spisen. När vattnet är varmt men inte kokar lägger du i ett ark vårrulledeg. På några sekunder blir det mjukt och kan då fiskas upp och direkt bredas ut på en tallrik. Fyll arken eftersom med tofu, grönsaker och kryddblad. Rulla ihop till små paket och lägg på ett stort fat. Se till att rullarna inte nuddar varandra för då klibbar de ihop.
Servera med dipsåsen.
Det här är en kul rätt att tillverka tillsammans när man är ett litet gäng.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar