torsdag 19 november 2015

Sallad med quinoa, rostad palsternacka och parmesanost

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka 3 dl quinoa enligt anvisning på förpackningen. Lägg i en buljongtärning i kokvattnet. Låt svalna lite.

Skala 1/2 kg palsternackor och skär i ungefär lika stora bitar (varje bit kan motsvara ca en msk). Vänd bitarna i olja och strö ut dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Sätt in i ugnen i ca 15 min, men håll koll, det ska bli brynt och knäckigt i kanten, men inte bränt. Salta lite.

Hyvla 100 g parmesanost i flagor.

Gör i ordning en påse blandade gröna blad (eller bitar av grönkål), tillsätt valfria knapriga grönsaker som sockerärtor, rädisor, ärtskott, morotsstrimlor osv. Strö quinoan över grönsakerna. Lägg palsternacksbitarna på och strö över parmesanosten. Om du vill kan du också lägga på några skedar kapris.

Servera med en vinaigrette smaksatt med fransk senap. Se recept i bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar