torsdag 12 november 2015

Vegansk sashimi

Skölj fem dl grötris i en sil så att du får bort lite av stärkelsen. Koka med lite salt och sex dl vatten tills vattnet kokat in. Lös upp en msk socker i 1 1/2  msk risvinäger och blanda i. Låt svalna lite.
Blötlägg wakamealger i lite vatten. Om de är stora, klipp dem i bitar.

Blanda en lag av 1/2 dl japans soya, 1 msk wasabim 1 pressad vitlöksklyfta. Skär fast tofu i strimlor och häll lagen över. Häll över en berg av finstrimlad purjo.

Skär nu och lägg upp i små skålar ett urval av följande: avocado, färska champignoner i skivor, strimlade rädisor eller rättika, machesallad, groddar, små tomater.....

Häll bort vätskan från algerna. Häll på en msk soja, en pressad vitlöksklyfta, en msk sesamfrön och 1 msk riven färsk ingefära.

När det är dags att slå sig ned vid bordet lägger var och en en hög ris i mitten av tallriken och tar sedan för sig av tillbehören och lägger dem runt risberget. Ätes lämpligen med pinnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar