Här är bästa kexen till en kopp te eller ostbrickan. Ta 100 g smör och låt det stå en stund i rumstemperatur så det blir mjukt. Blanda i en bunke 6 dl skrädmjöl (mjöl på rostad havre, havremjöl går också bra, likaså havregryn som du kört en stund i mixern), 2 tsk salt, och 2 tsk bakpulver. Nyp ihop med smöret. Tillsätt 2 msk råsocker och 1,5 dl mjölk, yoghurt eller sojamjölk. Rör ihop. Låt stå en stund i kylen. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla sedan bollar stora som valnötter. Platta ut dem med handen på en plåt (m hjälp av lite extra skrädmjöl) så de blir ca 1/2 cm tjocka. Nagga dem med en gaffel. Baka i ca 8 min eller tills de är en aning ljusbruna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar