Skär fast tofu (ca 300g) i skivor. Droppa över japansk soja och lite sesamolja samt en pressad vitlök. Låt marinera en stund.
Tillaga en stor näve risnudlar eller glasnudlar enligt förpackningen. Droppa lite olja över och rör runt så de inte fastnar i varandra. Klipp dem i mindre bitar och låt svalna.
Strimla en decimeter purjo eller fyra vårlökar, finhacka en röd chilifrukt och en liten knippa koriander, skär en liten, aningen omogen papaya i tunna skivor, skär en ask sockerärtor i strimlor, skär två avocados i kuber och dela en ask småtomater i halvor. Lägg allt i en salladsskål med risnudlarna. Gör en dressing av en pressad lime, 1 tsk råsocker, 2 tsk miso, 1 vitlöksklyfta, 2 tsk riven ingefära, salt och 2 msk rapsolja. Blanda samman med salladen.
Vänd tofuskivorna i rismjöl, stek i rikligt med olja och servera direkt, tillsammans med salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar