onsdag 18 november 2015
Fyllig vinaigrette
Ta två msk fransk senap, en msk majonäs eller grädde, 2 tsk salt, rikligt med nymalen svartpeppar, 1/2 dl äppelcidervinäger, 1 tsk dragon och blanda samman i en skål. Vispa sedan i en fin stråle i 2,5 dl rapsolja. Tricket är att se till att såsen emulgerar lite grann. Det innebär att man genom att tillsätta oljan lite i taget och liksom vispa in den i senapen, fångar in fettmolekylerna från oljan och binder dem till sig till en jämn sås. Vinaigretten kommer inte att bli sammanhållen som en majonäs utan när den har stått en stund kommer den att se ut som en sås som skurit sig, men den är i det här fallet meningen. Tillagningssättet gör att dressingen fördelar sig mycket bättre på salladsbladen än om man bara skakar ihop den i en flaska.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar