onsdag 11 november 2015

Godaste glutenfria frukostfrallorna

Grunden i detta recept har jag lånat av Friends of Adam och så har jag ändrat lite. Jag kan verkligen rekommendera deras brödbok "Friendly bread".

Blanda i en bunke 3 dl durramjöl, 3 dl rismjöl, 1 dl maizena, 1/2 dl psylliumfröskal, 2 msk pofiber, 2 msk fibrex, 1/2 dl pumpakärnor, 1/dl linfrön, 1 msk fänkål och 2 tsk salt. Blanda vid sidan av 50g jäst, 7, 5 dl ljummet vatten, 1 äggvita och 2 msk mörk sirap. Blanda sedan degvätskan med mjölblandningen och knåda några minuter om du har en degblandare. Låt jäsa en halvtimme. Forma med rismjöl i händerna och med lätt hantlag små bullar. Låt jäsa en halvtimme till. Grädda i 250 grader ca 15 min.

Durramjöl kan vara svårt att få tag i och är ganska dyrt. Det heter också sorghum och kan hittas under det namnet lite billigare i vissa indiska eller afrikanska butiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar