Om man ska göra enchilladas, det vill säga att man fyller bröden och gratinerar dem så kan man göra så här:
Enklast är att ta tre dl vatten och sedan tillsätta hälften glutenfri pannkaksmix av vilken sort som helst och hälften majsmjöl plus lite salt. Smeten ska blir som pannkakssmet. Sedan steker man tunna pannkakor i olja och lägger dem när de är klara på ett fat med lock eller lite folie över så de inte torkar och blir spröda.
Ett alternativ är att ta tre deciliter vatten och tillsätt en halv deciliter maizena, en tsk bakpulver, en msk fiberhusk, lite salt och sedan majsmjöl till pannkakskonsistens. Stek som pannkakor. De bröden blir lite sprödare.
Om man vill kunna rulla in en fyllning i bröden och äta dem utan att de går sönder så kan man istället göra så här: Ta två deciliter mjölk, ett ägg, 2 msk fiberhusk, 1 1/2 dl maizena och 1/2 dl majsmjöl och blanda till en deg. Låt den tjockna lite. Forma sedan med massor av majsmjöl i händerna små bollar. kavla ut dem och stek på båda sidor i en stekpanna.
Ett annat enklare recept på bra wraps är att ta tre dl vatten, hälften glutenfri pannkaksmix hälften hirsmjöl plus lite salt. Smeten ska bli som pannkakssmet. Stek med bara pyttlite olja i teflonpanna. Det blir smidiga och behändiga wraps.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar