Ett huvud savoykål ansas, Bladen lossas försiktigt från stocken med en kniv. De kokas sedan kort i saltat vatten så att det blir mjuka och kan hanteras. Ibland måste man med en sax klippa bort en bit av mittstjälken på de grova bladen för att de ska gå att forma runt fyllningen.
Fyllningen gör jag på
torkad eller fryst svamp, men färsk går förstås också bra. Torkad svamp läggs i
blöt en stund. Svampen bryns i smör. Det bör vara ca tre dl stekt vikt. En stor
lök hackas och steks i smör. Saltas och peppras förstås. Sedan blandas svampen
och löken med ett paket smulad panir (300-400g indisk färskost), ett paket
färdigkokta bruna linser, 1 dl riven parmesan och ett par msk miso. Fyllningen
rullas in i bladen och läggs i ugnsform. Över detta hyvlas lite smör och hälls
ett par dl buljong smaksatt med ½ dl vin. Det hela steks klart i ugnen.
Serveras med potatis och rårörda lingon.
Paniren kan bytas ut mot avrunnen
keso eller kokt nakenhavre, men då blir den annorlunda dolme med lite mer tuggmotstånd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar