tisdag 24 november 2015

Hummersoppa utan hummer

Ansa och gör i ordning ett halvt kilo morötter. Hacka en stor lök och en liten fänkål och bryn dem i rikligt med smör, tillsätt en tsk milt paprikapulver, pressa i en vitlöksklyfta och häll i morötterna i grytan. Tillsätt en kartong krossade tomater och en msk tomatpure. Tillsätt en halv tsk timjan, två lagerblad, två msk buljongpulver, 1 liten pepparfrukt (eller 2 tsk sambal oelek) och det gula av skalet av en ekologisk citron. Späd med ca 1/2 l vatten. Låt koka ca 20 minuter. Ta bort lagerbladen och kör allt i mixern. Häll tillbaks den passerade soppan i grytan och tillsätt nu 1/2 dl torr sherry eller portvin (eller 2 msk cognac) och en deciliter vispgrädde. Smaka av med salt. Späd om den är för tjock. Låt koka upp och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar